Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Als je bekend bent met het traditionele tijdschrift, dan ben je bekend met de geformaliseerde schrijfstijl van het tijdschrift. Bullet journal (ook wel BuJo genoemd, door zijn liefhebbers) is een bepaald soort journaling-stijl die prioriteit geeft aan het bijhouden van lijsten, symbolische tekens gebruikt en verschillende persoonlijke collecties classificeert (zoals jaarlijkse, maandelijkse, wekelijkse, driemaandelijkse en dagelijkse dagboeken). Het belangrijkste verschil tussen deze twee stijlen ligt echter voornamelijk in het ontwerp van het type 'kogel' of 'pijl' dat wordt gebruikt om de items te categoriseren.

Wat is een bulletjournal? Dit hangt af van hoe je je Mylovelynotebook.nl bullet journal gebruikt. Een traditioneel bullet-journaal zorgt gewoon voor een georganiseerde schrijfstijl die zich aan een specifiek tijdsbestek houdt, maar sommige schrijvers gebruiken het het hele jaar door als dagboek (of alleen voor speciale gelegenheden). In dit geval zou u gewoon een standaard dagboek nemen en daarin de aantekeningen één voor één opschrijven. Dit type dagboek wordt vaak gebruikt voor het plannen van een romantisch uitje, omdat het gemakkelijk kan worden ingedeeld op basis van de datum en tijd van de gebeurtenissen.

Sommige mensen gebruiken bulletjournals niet alleen voor het plannen van datums en evenementen, maar ook als een tijdbesparend apparaat om hun gedachten en ideeën op een rijtje te zetten. Als je aan een project probeert te werken, wil je misschien ideeën bijhouden en ze herzien als ze zich voordoen. Ook als je bezig bent met het schrijven van een boek of tijdschriftartikel, dan kan een bullet journal erg handig zijn. Als je bijvoorbeeld wilt brainstormen over een idee voor een artikel, kun je een bullet journal nemen en ideeën opschrijven als ze in je opkomen. Wat je ook gebruikt, je zou kunnen overwegen om een bullet-journaal te gebruiken, in ieder geval als een vorm van aantekeningen maken totdat je uiteindelijk bent overgestapt op een meer gestructureerd systeem voor het bijhouden van aantekeningen.

Klik op de link: http://mylovelynotebook.nl/

Jon Welch