Tips voor glaslijm

glaslijm

Tips voor hier

Gewone superlijm is niet genoeg om glas op glas te plakken. Glaslijm bevat een butylformule die zorgt voor een sterkere en duurzamere hechting. Het werkt om glas zowel op glas als op andere materialen te hechten. Dit maakt het perfect voor een verscheidenheid aan huishoudelijke en ambachtelijke projecten. Bovendien is het een uitstekende keuze voor glasmozaïeken en glasschilderen.

Glaslijm is er in verschillende sterktes en viscositeiten. Afhankelijk van de toepassing kan een hoogviskeuze lijm geschikt zijn voor projecten die een sterke hechting vereisen. Aan de andere kant is een lijm met een lage viscositeit ideaal voor lichte toepassingen en kan ze door zeer kleine openingen dringen. Zorg er bij het gebruik van glaslijm voor dat u in een goed geventileerde ruimte werkt. Draag ook beschermende handschoenen zoals latex- of nitrilhandschoenen terwijl u de lijm op glas aanbrengt. U dient uw handen daarna grondig te wassen.

Een hoogwaardige glaslijm moet een uitstekende treksterkte hebben en gemakkelijk aan glas hechten. Verschillende soorten lijm hebben verschillende viscositeiten, die hun flexibiliteit bepalen. Een lijm met een lage viscositeit is ideaal voor grotere glasoppervlakken en een lijm met een hoge viscositeit moet worden gebruikt bij het werken met kleinere oppervlakken. Dit type lijm verspilt geen materiaal en is sterk genoeg om grote druk- en stootschade te weerstaan.

De beste glaslijm moet waterbestendig en niet giftig zijn. Het moet ook vaatwasmachinebestendig zijn en bestand zijn tegen oliën, vetten en zwakke alkaliën. Daarnaast moet een UV-lijm voedselveilig zijn, aangezien het in contact komt met eten en drinken.

Meer informatie: https://www.123lijm.com

Jon Welch