Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

Hoe gebruik ik een ketogeen dieet? Het is eigenlijk heel simpel. Het ketogeen dieet is een eiwitrijk, koolhydraatarm dieet dat veel gezondheidsvoordelen biedt. Talrijke onderzoeken tonen zelfs aan dat dit soort dieet u daadwerkelijk kan helpen kilo's kwijt te raken en uw algehele gezondheid te verbeteren (lees Ketosis). Je moet echter onthouden dat op deze manier eten iets anders is dan jezelf uithongeren. Het kost tijd, discipline en toewijding om het dieet voor u te laten werken. keto dieet.

hoe gebruik ik een ketogeen dieet

Toen ik voor het eerst met het ketogeen dieet begon, was ik bang. Ik was niet gewend aan een eiwitrijk dieet en was bang dat ik negatieve bijwerkingen zou ervaren. Zoals ik al eerder zei, volgde ik het eetplan zoals het was opgedragen en hield ik me aan het plan. Na slechts een paar dagen merkte ik dat ik geen negatieve bijwerkingen ervoer en dat mijn algehele gezondheid leek te zijn verbeterd.

Dus wat voor voedsel moet ik eten? Het ketogeen dieet bestaat voornamelijk uit eiwitten en vetten. U moet eiwitrijke bronnen eten, zoals vlees, vis, kip, kaas, eieren, bonen en noten. Ik eet ook groenten zoals broccoli, spinazie en bloemkool. Soms voeg ik wat groenten toe aan mijn maaltijden, zoals spinazie en bloemkool, om mijn dieet gevarieerder te maken.

Dus nu ik dat uit de weg heb geruimd, wat kan ik doen om me aan het dieet te houden? Allereerst snack ik niet vaak. Mijn snacks zijn meestal alleen fruit, groenten of noten. Zelfs dan ben ik vrij beperkt in wat voor soorten noten en fruit ik kan eten vanwege allergieën. Dus eigenlijk, als ik in de stemming ben voor een goede shake, moet ik die maken met natuurlijke ingrediënten. Dit is de beste manier om uw gezonde voeding te behouden.

Wat me ook opviel, is dat ik de eerste paar weken van mijn dieet bijhield wat ik at en hoeveel koolhydraten ik had geconsumeerd. Na een tijdje stopte ik helemaal met het bijhouden van mijn voedselinname. Toen ik mijn eten weer ging volgen nadat ik was overgeschakeld op een ketogeen dieet, ontdekte ik dat mijn gewichtsverlies aanzienlijk vertraagde. Het kostte me een paar maanden om weer aan te komen en ik denk dat het komt door het gebrek aan koolhydraten in mijn dieet.

Een van de belangrijkste vragen die u moet beantwoorden wanneer u leert hoe ik een ketogeen dieet gebruik, is: wat voor soort vetrijk en koolhydraatarm dieet ga ik volgen? De meeste mensen die leren hoe ik een ketogeen dieet gebruik, beginnen meestal met het eten van vetrijk voedsel zoals vlees, kaas, eieren en zelfs meer vetrijk, koolhydraatarm voedsel zoals spek. Dit soort voedsel wordt echter meestal niet aanbevolen als u permanent wilt afvallen. De reden hiervoor is dat ketogene diëten bij elke maaltijd een veel lagere hoeveelheid koolhydraten nodig hebben in vergelijking met een koolhydraatarm dieet.

Meer info over dit artikel: HetKetogeendieet.nl

Jon Welch