Een blik op leidingwaterfiltersystemen

Waterfilters zijn het meest voorkomende type filtersysteem voor thuis. Er zijn veel modellen waterfilters en ze hebben allemaal hun eigen unieke voordelen, nadelen en extra functies.

Filtratiesystemen zijn uitstekend in het verwijderen van onzuiverheden uit leidingwater, maar kunnen vaak niet alle aanwezige verontreinigingen verwijderen. Om er zeker van te zijn dat u en uw gezin het veiligste, zuiverste water krijgen dat mogelijk is, wilt u een waterfilter van hoge kwaliteit vinden dat past bij uw specifieke behoeften en uw budget.

Met zoveel opties beschikbaar als het gaat om de keuze van een kraanwaterfilter, is er geen reden om genoegen te nemen.

Hoewel het zeker duurder is dan een eenvoudig kraanfilter of een systeem onder de gootsteen, zult u merken dat de extra kosten op de lange termijn meer dan goedgemaakt zullen worden door de voordelen die u en uw gezin zullen zien. Ongeacht het type kraanwaterfilter dat u kiest, er zijn verschillende dingen waar u op moet letten bij het maken van uw keuze. Hoewel overal verkrijgbaar in verschillende stijlen, merknamen en filterlengtes;

Om sediment goed uit uw waterfilter te verwijderen, moet u dit sediment kunnen opvangen voordat het door het filter komt. Sediment kan uit een aantal bronnen komen en kan vrij moeilijk te verwijderen zijn. Omgekeerde osmose is een methode die wordt gebruikt om sedimenten te verwijderen, maar omdat het alleen kleine deeltjes vasthoudt, heeft het de neiging om alles te verwijderen behalve het sediment. Waterfilters met een koolstofblok of een koolstoffilter kunnen grotere deeltjes sediment opvangen zonder waardevolle mineralen te verwijderen die het menselijk lichaam nodig heeft. Koolstofblokken en koolstoffilters zijn beschikbaar voor zowel onder de gootsteen als aanrechtsystemen.

Wanneer u op zoek bent naar een brita-kraanwaterfiltersysteem, is het ook belangrijk om te overwegen hoe goed het filter zal werken om chloor uit uw kraanwater te verwijderen. De enige manier om er zeker van te zijn, is door de informatie van de fabrikant te lezen en het Performance Data Sheet te bekijken. Dit geeft een lijst van alle verontreinigingen, het filter is getest en hoe effectief het is om ze allemaal te verwijderen.

Er zijn een paar gecertificeerde programma’s in de Verenigde Staten die waterfilters testen om er zeker van te zijn dat ze gecertificeerd zijn.

De American Society for Testing and Materials (ASTM) en de U.S. Environmental Protection Agency (EPA) zijn twee van de bekendere certificeringsinstanties. Beide organisaties eisen dat fabrikanten bij de verkoop van hun producten het woord gecertificeerd of het juiste symbool naast het productcodenummer opnemen. Veel fabrikanten kiezen ervoor om het woord gecertificeerd gewoon weg te laten. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle luchtreinigers noodzakelijkerwijs gecertificeerd zijn en dat u altijd bij de organisatie moet controleren of u krijgt wat u denkt te zijn.

Hoe je het ook bekijkt, drinkwaterfilters hebben op zich niet één kwaliteit. De aanschaf van een geweldig meerfasig filtersysteem kan de smaak van uw water verbeteren, maar het kan niet alle mogelijke verontreinigingen verwijderen en alle verontreinigingen kunnen met andere middelen worden verwijderd. Je moet weten wat je zoekt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel opties op de markt die u alles kunnen bieden wat u nodig heeft om ervoor te zorgen dat u kwaliteit krijgt tegen een betaalbare prijs. Door wat online onderzoek te doen, beoordelingen van consumenten te lezen, vragen van experts te stellen en contact op te nemen met uw plaatselijke waterfiltratiebureau, zou u een oplossing moeten kunnen vinden die goed werkt voor uw gezin.

Klik hier voor meer informatie: Vrijnatuurlijk.nl

Jon Welch